Gode råd til ordentlig brandsikkerhed på arbejdspladsen

En god arbejdskultur i virksomheden kan bestå af mange forskellige elementer. Selvfølgelig handler det naturligvis om at have en god omgangstone og skabe et hyggeligt arbejdsmiljø, hvor der er plads til alle. Men hvis der er et element der er mindst lige så vigtigt som gode kolleger – så er det sikkerhed på arbejdet, hvis uheldet er ude.

Få tjekket jeres lokaler igennem

Når man har en virksomhed, har man også automatisk ansvaret for de ansatte der møder ind hver dag på arbejdspladsen. Og om I står overfor en flytning til nye lokaler, eller har været i de samme i mange år, så kan det ofte være en god idé at få tjekket jeres lokale igennem af en professionel. 

På den måde kan I få et grundigt og præcist overblik over om der er nogle ting I skal være opmærksomme på i forhold til sikkerheden på arbejdspladsen. Det kan være alt fra, at I trænger til at skifte en dobbelt branddør ud, eller at nødudgangen ikke er synlig.

Lav en øvelse

Hvad enten I er en lille virksomhed med få ansatte i ét lokale, eller en stor virksomhed med mange ansatte spredt i flere lokaler, så kan det være en god idé at lave en plan for, hvordan alle skal komme sikkert ud fra bygningen. Når I laver en øvelse på arbejdspladsen, styrker i den daglige sikkerhed, da alle har en klar idé om, hvordan de skal agere hvis I er så uheldige en dag.